Dinsdag?

Dindag.org


Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff
Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in een samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon omverwerpen door het van andere referentiekaders te voorzien, high – en low brow door de mixer halen. Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie. 

Jeff Aendenboom studeerde in 2018 af als acteur aan het RITCS. Dit deed hij met de voorstelling Medusa onder de regie van Stef Lernous. Na zijn afstuderen begon hij met het schrijven en maken van zijn eigen toneelstukken waaruit is voortgekomen; Koninginpuinhoop die hij samen met Naomi Van der horst maakte en speelde op Het fringe festival en Konvooi festival. Vervolgens maakte hij de monoloog God zal ons (niet) redden bij het cafétheaterfestival te Utrecht waarmee hij de vakjuryprijs won. Ook won hij in de  Leuvense voorronde van de schrijfwedstrijd Write now de eerste prijs voor zijn tekst millennial mythologie. Op de finale werd zijn tekst #sollicitatiekoffie Gehonoreerd met een eervolle vermelding.  

In zijn teksten probeert hij filosofische vraagstukken te vermengen met absurde humor en magisch realistische elementen. De spanning tussen het intellectuele en het volkse zijn steeds een wederkerend thema in zijn werk. 

Bas Vanderschoot behaalde in 2019 zijn master acteren aan het RITCS in Brussel. Met de belofte van Clermont-Ferrand stond hij in 2016 op TAZ. Na zijn afstuderen speelde hij bij Hof Van Eede met “The Big Drop Out”. Ook speelde hij mee bij K.A.K. (De Koekelbergse Alliantie Voor Knutselaars) met Life, Death and television. Daarnaast is hij ook muzikant. Als oprichter en tubist van Fanfaar Fatal gebaseerd in Antwerpen.

“Het is een dinsdag. Geen twijfel mogelijk. Ik merk het aan het licht, het verkeer buiten zal de hele dag langzaam doorzetten ongeïnspireerd, mensen rijden heen en weer uit gewoonte, niet uit noodzaak. Dinsdag. De meest overbodige dag van de week, Een dag die bijna niemand opvalt tussen de andere dagen. Ik las ergens, ik weet niet meer waar, dat er statistisch gezien op een doorsneedinsdag 34 procent minder afspraken worden gemaakt dan op de overige dagen. Wereldwijd. Dat is gewoon zo. Wel vinden er op dinsdagen aanzienlijk meer begrafenissen plaats dan in de rest van de week. Alles hoopt zich op, je komt er niet doorheen.”