Dinsdag?

Dindag.org


Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff
Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in een samenleving.
Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie.

Dinsdag.org put inspiratie voor zijn voorstellingen uit een ander soort canon, die van de digital natives, die van 4chan en YouTube, de taal van de nerds, De tier 3 memes, de canon van zij die het programmaboekje niet gelezen hebben. Door de thema’s en referenties die we aanhalen uit de cybercultuur.

Wij zijn er van overtuigd dat internet en cybercultuur het ideale antropologisch instrument is om iets over onze tijd te vertellen. 

Jeff Aendenboom studeerde in 2018 af als acteur aan het RITCS. Jeff Aendenboom werd in 2017 geselecteerd voor T.A.Z. met zijn ‘monoloog K.’ Na zijn studies aan het RITCS in 2018 maakte hij de monoloog God zal ons (niet) redden op het café theaterfestival te Utrecht warmee hij de vakjuryprijs won. Met zijn tekst ‘millennial mythologie’ won hij de eerste prijs op de schrijfwedstrijd Write now.

Hij is samen met Bas Vanderschoot stichtend lid van Dinsdag.org

 

 

Bas Vanderschoot behaalde in 2019 zijn master acteren aan het RITCS in Brussel. Met de belofte van Clermont-Ferrand stond hij in 2016 op TAZ. Na zijn afstuderen speelde hij bij Hof Van Eede met “The Big Drop Out”. Ook speelde hij mee bij K.A.K. (De Koekelbergse Alliantie Voor Knutselaars) met Life, Death and television. Daarnaast is hij ook muzikant. Als oprichter en tubist van Fanfaar Fatal gebaseerd in Antwerpen.

“Het is een dinsdag. Geen twijfel mogelijk. Ik merk het aan het licht, het verkeer buiten zal de hele dag langzaam doorzetten ongeïnspireerd, mensen rijden heen en weer uit gewoonte, niet uit noodzaak. Dinsdag. De meest overbodige dag van de week, Een dag die bijna niemand opvalt tussen de andere dagen. Ik las ergens, ik weet niet meer waar, dat er statistisch gezien op een doorsneedinsdag 34 procent minder afspraken worden gemaakt dan op de overige dagen. Wereldwijd. Dat is gewoon zo. Wel vinden er op dinsdagen aanzienlijk meer begrafenissen plaats dan in de rest van de week. Alles hoopt zich op, je komt er niet doorheen.”